Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
60 dkg csontozott tarja, 20 dkg füstölt sajt, 2 pohár tejföl, szerecsendió |
A szeletelt tarját kiverem és szorosan a tepsi aljára egymás mellé rakom (nem kell a tepsit zsírozni, esetleg ha nagyon tapadós, kenőtollal kikenni). Ráreszelem a füstölt sajtot, szépen elegyengetem, beborítom a 2 pohár tejföllel és a tetejét megszórom frissen reszelt szerecsendióval. Nem kell a húst külön megsózni, mert a füstölt sajt éppen elég sós. Alufóliával lefedve kb. 50 percig 200 fokon sütöm, majd a fóliát levéve kb. 5-10 percig a tetejét pirítom. Burgonyapürével és gyümölcskompóttal nagyon finom. A családom legalább is nagyon kedveli. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|